Home
Home
Menu
Lepelaarsplassen

Zomer bioscoop MamaMia

Aanstaande vrijdag 2 september vindt op het Havenplein de tweede openluchtbios georganiseerd door STADronten, i.s.m. Café Moellies en AVPRO (techniek).

Deze keer vertoont de organisatie de zomerse musical Mama Mia! The Movie. De hoofdrollen hierin worden vertolkt door o.a. Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth en Stellan Skarsgard. Een musical spreekt niet iedereen aan, zo zegt één van de organisatoren die de film heeft uitgekozen, maar dit is dan ook een hele bijzondere.
De film zit bomvol met ABBA-nummers, vertolkt door de acteurs. Alleen al uit nieuwsgierigheid hoe Pierce Brosnan Meryl Streep een serenade brengt is grappig. Het verhaal speelt zich af op een Grieks zonnig eiland. Nog geen woord gerept over de crisis waarin Griekenland verkeert, speelt het hier om Meryl Streep die ter plekke jaren geleden een hotel is begonnen, wat haar persoonlijk nog niet zoveel Money, Money, Money heeft gebracht. Het brengt haar dan wel niet veel geld, het levert wel een beschut leven op, verre van haar vroegere liefdes. Tot haar dochter gaat trouwen.
Zij wil weten wie haar vader is. In haar moeders dagboek heeft ze drie mannen gevonden die haar vader zouden kunnen zijn. Ze nodigt ze alledrie uit, ervan uitgaand dat ze bij aanblik meteen weet welke het is.

De film zit grappig in elkaar, het verhaal is licht, met op de achtergrond strakblauwe luchten en een azuurblauwe zee, is het geen straf om de film te kijken. Natuurlijk, er wordt in gezongen. De liedjes zijn echter bekend. Er mag worden meegezongen. Afgelopen Zomerbios op 29 juli viel enigszins in het water. Ondanks de miezerende regen die avond, hebben toen toch zo’n honderd mensen de film van toen (Big Stan) bekeken en waren de geluiden positief. Deze keer staat de film tegenover een oefeninterland van Nederland tegen San Marino. Vandaar dat de organisatie voor een film heeft gekozen die door veel vrouwen wordt bejubeld. Helemaal rolbevestigend bedoelt de organisatie het niet. Er zullen ook mannen zijn die wellicht stiekem met hun voeten wiegen op de maat van Dancing Queen.
 

 

De toegang is gratis, men wordt aangeraden een eigen stoel mee te nemen, hoewel de organisatie nu ook gebruik kan maken van meer meubilair. Naast de bankstellen die Moellies regelt, worden ook tafels van de HEMA geleend. Maar toch, het zal eens niet regenen deze zomer, en dan kan het nog wel eens druk worden.


De film is voor alle leeftijden geschikt en start om 21.15 uur.

 

Terug naar overzicht

Delen: