Home
Home
Menu
Trekweg

Politiek Almere

CDA Almere

 • Gepost op 10-03-2018
  Er moet een centraal telefoonnummer komen, dat ouderen kunnen bellen om eenvoudiger mee te kunnen doen aan activiteiten. Voor het eerste contact kunnen mensen hier hun verhaal kwijt, waarna ze aan een maatje worden gekoppeld. Dat wil CDA Almere na aanleiding van werkbezoeken aan de seniorenclub van het Leger ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-02-2018
  De nieuwe bussen in Almere zijn niet toegankelijk genoeg voor de Almeerse ouderen.  De opstap vanaf de bushalte is te groot en ruim. Waardoor ouderen die slecht ter been zijn niet goed kunnen instappen. Er zijn ouderen die de bus nu vermijden en voor vervangend vervoer kiezen. Dat blijkt ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-01-2018
  Thuis in Almere! Almere is een prachtige stad die groeit en bloeit. Maar voor ons, inwoners van Almere, is het vooral ‘thuis’. Waar we de weg weten en waar we ons thuis voelen. Het CDA vindt dat iedereen zich thuis mag en moet (kunnen) voelen in onze stad. Daarvoor hebben ... Verder lezen »


ChristenUnie Almere

 • Gepost op 23-07-2018
  Zaterdag 21 juli hebben Hans van Dijk en Roelie Bosch samen met de gemeenteraadsleden en wethouders van de coalitie partijen VVD, PvdA, D66 en GroenLinks in Almere Centrum geflyerd. Doel was om inwoners te vertellen wat er de komende jaren gaat gebeuren in Almere.Voor dit doel werd een gezamenlijke ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-07-2018
  De ChristenUnie heeft donderdag 19 juli tijdens de Politieke Markt als enige fractie in de Almeerse gemeenteraad tegen het nieuwe prostitutiebeleid gestemd.Wij hebben namelijk moeite met dit onderwerp omdat prostitutie haaks staat op onze normen en waarden. Er is geen enkele jongen of meisje die zegt: als ik later groot ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-07-2018
  Er komt voorlopig geen coffeeshop in Almere Buiten. Het college van burgemeester en wethouders heeft geen goede locatie gevonden. De ChristenUnie is hier blij mee aangezien we ambitieus zijn in het vergroten van de gezondheid van Almeerders. Daarbij past dat we streven naar minder gebruik van alcohol, tabak en ... Verder lezen »


Groen Links


D66 Almere


Leefbaar Almere


PVV Almere


PvdA

 • Gepost op 20-07-2018
  De fractie van de PvdA Almere heeft de afgelopen politieke markt (nr.526) Loes Ypma voorgedragen als wethouder en zij is daarna beëdigd in haar functie. Voorafgaand aan haar beëdiging sprak zij de aanwezigen in de raadzaal toe: “Hartelijk dank voorzitter, Geachte leden van de raad, griffie, belangstellende Almeerders, partijgenoten en mijn ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-07-2018
  De een zijn dood is de ander zijn brood Leren doe je overal, een leven lang. Ik heb natuurwetenschappen gestudeerd. Bij natuurwetenschappen denk je snel aan de big bang (oerknal), aan de evolutietheorie van Darwin of aan de relativiteitstheorie van Einstein. En vergeet de Vanderwaalskrachten niet; krachten tussen moleculen, genoemd ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-07-2018
  De fractie van de PvdA in Almere is blij en trots om Loes Ypma voor te dragen als wethouder. Loes heeft een lange staat van dienst in de politiek. Ze is jarenlang raadslid voor de PvdA geweest in Woerden, daarna is ze er vijf jaar wethouder geweest. Tot de verkiezingen ... Verder lezen »


SP Almere

 • Gepost op 13-08-2018
  Helaas kregen wij zaterdag 11 augustus het trieste bericht dat Frans Arthur Ringelink op 28 juli is overleden. Op 2 augustus is hij in besloten kring gecremeerd. Er volgt nog een in memoriam. De datum daarvan wordt nog bekend gemaakt.Indien u een kaart wenst sturen, kunt u contact opnemen ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-08-2018
  Naar aanleiding van een petitie aan de raad over een extra speeltoestel aan het Grootzeil, is de SP fractie op bezoek gegaan bij de initiatiefnemer. We hebben met elkaar de situatie in de buurt doorgenomen en besproken. Ook hebben we enkele alternatieve plekken besproken. Alternatieven zijn in de buurt ... Verder lezen »
 • Gepost op 16-06-2018
  De  raadsleden en verantwoordelijk wethouder Jan Hoek was ook uitgenodigd en was zo sportief om ook te komen. Hij is gevraagd  of vanuit de gemeente, als opdrachtgever van deze gegunde concessie aan keolis, niet enige actie zou moeten worden genomen in dit CAO conflict. De wethouder gaf als antwoordt ... Verder lezen »