Home
Home
Menu
Trekweg

Politiek Almere

CDA Almere

 • Gepost op 24-02-2019
  Het CDA wenst u een hele goede morgen 20 maart a.s.: verkiezingen Provinciale Staten en WaterschapFlevolandDe IJmeerverbinding tussen Almere en Amsterdam moet de komende jaren worden aangelegd.Het CDA steunt de Floriade. Het is een prachtig publieksevenement, met een prominente rol voor de Flevolandse agro-sector.De provincie moet er op toezien dat ... Verder lezen »
 • Gepost op 23-09-2018
  Froukje de Jonge is na haar benoeming tot wnd. Burgemeester van Stadskanaal (Gr.) geen lid meer van de gemeenteraad van Almere. Haar zetel is nu ingenomen door Riekje van Belle. De fractie heeft de taken verdeeld: Bastiaan Malotaux: fractie voorzitter en volgt de portefeuilles van de wethouders Lodders en Ypma;Riekje van Belle: volgt de ... Verder lezen »
 • Gepost op 10-03-2018
  Er moet een centraal telefoonnummer komen, dat ouderen kunnen bellen om eenvoudiger mee te kunnen doen aan activiteiten. Voor het eerste contact kunnen mensen hier hun verhaal kwijt, waarna ze aan een maatje worden gekoppeld. Dat wil CDA Almere na aanleiding van werkbezoeken aan de seniorenclub van het Leger ... Verder lezen »


ChristenUnie Almere

 • Gepost op 26-06-2019
  Onder tropische omstandigheden vond gisteravond de focusgroep 'Gezond in Almere' plaats. Na een korte intro over de urgentie, vertelde Christian Wiedeman enthousiast over de vele maatschappelijke projecten van Almere City FC. Na zijn presentatie ontvouwde wethouder Marjan Haak-Griffioen de plannen voor een Almeers gezondheidsprogramma.Urgentie. Twee jaar geleden organiseerde de ChristenUnie een ... Verder lezen »
 • Gepost op 26-06-2019
  Afgelopen donderdag gaf fractievoorzitter Hans van Dijk namens de fractie zijn reactie op de perspectiefnota 2020.Nog niet zo lang geleden kwamen enthousiaste mensen naar een net drooggelegde polder. Ze hadden een mooie droom van een plek om te wonen, te werken, te leven, te recreëren. Een plek waar ze kinderen ... Verder lezen »
 • Gepost op 22-06-2019
  De ChristenUnie organiseert dinsdag 25 juni een gesprek over Gezond in Almere. 2 jaar geleden deden we dat ook. Tijdens die mini-conferentie werd duidelijk dat Almere moet werken aan een ambitieuse gezondheidsagenda. Hoe draagt de gemeente daaraan bij? En wat doet Almere City FC voor de gezondheid en het welzijn ... Verder lezen »


Groen Links

 • Gepost op 01-07-2019
  Daarna heeft de gemeenteraad in januari 2019 een motie van de PVV aangenomen, waarin wordt opgeroepen om aandacht te besteden aan de gehele grondwet, specifiek door middel van een interactieve zuil in de hal van het ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-06-2019
  Voorzitter,   Vorig jaar had de Vogelbescherming aan het eind van het jaar de leus: “je hebt pas ballen, als je stopt met knallen”. Om begrijpelijke redenen heb ik er niet voor gekozen om dit de stelling van ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-06-2019
  Het vertrekpunt bij de Perspectiefnota was bij het aanbieden hiervan in mei nog heel anders dan nu. Toen werd ervan uitgegaan dat we in oktober een sluitende begroting zouden hebben en uiteindelijk zelfs in de plus ... Verder lezen »


D66 Almere


Leefbaar Almere


PVV Almere


PvdA

 • Gepost op 04-07-2019
  Ik vraag mij wel eens af: “Hoe groot moet een kartonnen doos zijn zodat je er een beetje in kunt wonen”. Ik denk zelf dat het handig is als je in een slaapzak languit kunt liggen en dat er nog een beetje ruimte overblijft voor de boodschappentas met de rest ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-06-2019
  Al voor de stichting van de gemeente Almere was Rob betrokken bij het bestuur. Van 1978 tot 1984 was hij lid van de Adviesraad. In de laatste periode van het bestaan van de Adviesraad was hij ook fractievoorzitter van de PvdA. In het eerste college van de stad Almere was ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-05-2019
  Het lijkt af en toe alsof het gisteren was, maar het is al ruim een jaar geleden dat de nieuwe fractie is geïnstalleerd. In dat jaar is er heel veel gebeurd en daar is veel over gezegd en geschreven. Daarom wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om terug te ... Verder lezen »


SP Almere

 • Gepost op 17-07-2019
  Naar aanleiding van het onderzoek dat onze fractie liet uitvoeren door het Expertise Centrum Asbest & Vezels heeft de middelbare school Pro Almere, besloten het schoolgebouw aan de Bachweg te laten onderzoeken op de aanwezigheid van asbest. Dit zal de veiligheid en gezondheid van personeel en leerlingen ten goede ... Verder lezen »
 • Gepost op 13-07-2019
  Op donderdag 11 juli stemde 22 raadsleden voor onze motie en 23 tegen tijdens de hoofdelijke stemming. Een teleurstellend resultaat waarin meerdere partijen teleurstellend ...kleur bekende. De enigen die hier de dupe van zijn, zijn onze inwoners die hard op zoek zijn naar een woning. Verder lezen »
 • Gepost op 13-07-2019
  SP Almere staat voor een harde aanpak van afvaldumpingen. Dit asociale gedrag moet stoppen. Verder lezen »