Home
Home
Menu
Trekweg

Politiek Almere

CDA Almere

 • Gepost op 23-09-2018
  Froukje de Jonge is na haar benoeming tot wnd. Burgemeester van Stadskanaal (Gr.) geen lid meer van de gemeenteraad van Almere. Haar zetel is nu ingenomen door Riekje van Belle. De fractie heeft de taken verdeeld: Bastiaan Malotaux: fractie voorzitter en volgt de portefeuilles van de wethouders Lodders en Ypma;Riekje van Belle: volgt de ... Verder lezen »
 • Gepost op 10-03-2018
  Er moet een centraal telefoonnummer komen, dat ouderen kunnen bellen om eenvoudiger mee te kunnen doen aan activiteiten. Voor het eerste contact kunnen mensen hier hun verhaal kwijt, waarna ze aan een maatje worden gekoppeld. Dat wil CDA Almere na aanleiding van werkbezoeken aan de seniorenclub van het Leger ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-02-2018
  De nieuwe bussen in Almere zijn niet toegankelijk genoeg voor de Almeerse ouderen.  De opstap vanaf de bushalte is te groot en ruim. Waardoor ouderen die slecht ter been zijn niet goed kunnen instappen. Er zijn ouderen die de bus nu vermijden en voor vervangend vervoer kiezen. Dat blijkt ... Verder lezen »


ChristenUnie Almere

 • Gepost op 05-09-2018
  Naar aanleiding van onder andere een rondetafelgesprek en de daaropvolgende motie van de ChristenUnie, is vandaag de ketenaanpak tegen mensenhandel van start gegaan.De start vond plaats in de Burgerzaal van het stadhuis in Almere. Een van de programma onderdelen was het tekenen van een intentieverklaring door alle betrokken organisaties, als ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-08-2018
  De fractie van de ChristenUnie maakt zich zorgen om de tegenvallende resultaten bij het theater (KAF) in Almere en stelde schriftelijke vragen aan het college.KAF ontvangt van de gemeente Almere miljoenen aan subsidie. Ook met betrekking tot de naam en het salaris van de directeur stelde de fractie schriftelijke vragen ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-08-2018
  De fractie van de ChristenUnie Almere maakt zich zorgen over de toename van het aantal daklozen in Almere en het tekort aan daklozen opvangcentra. Om deze reden stelde de fractie schriftelijke vragen aan het college. Verder lezen »


Groen Links


D66 Almere


Leefbaar Almere


PVV Almere


PvdA

 • Gepost op 08-09-2018
   Op maandag 27 augustus is op 82-jarige leeftijd Joop Prent overleden. In mijn raadsperiode heb ik Joop leren kennen als een zeer gedreven persoon die mij en anderen vaak op de huid zat. Hij noemde zichzelf graag de luis in de pels van de gemeenteraad. Kritisch, maar vooral opbouwend. Joop ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-09-2018
  Raadslid Judith Wijnen heeft besloten om haar taken als gemeenteraadslid voor de Partij van de Arbeid neer te leggen. “Gezondheidsklachten als gevolg van de nasleep van een operatie voor heupproblemen maken het erg lastig om de komende periode een goede invulling te geven aan het raadswerk. Ik had gehoopt dat ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-07-2018
  De fractie van de PvdA Almere heeft de afgelopen politieke markt (nr.526) Loes Ypma voorgedragen als wethouder en zij is daarna beëdigd in haar functie. Voorafgaand aan haar beëdiging sprak zij de aanwezigen in de raadzaal toe: “Hartelijk dank voorzitter, Geachte leden van de raad, griffie, belangstellende Almeerders, partijgenoten en mijn ... Verder lezen »


SP Almere

 • Gepost op 23-08-2018
  Op 23 augustus heeft ons SP Tweede Kamerlid Michiel van Nispen(woordvoerder Justitie en Veiligheid) samen met Hans Everhard, raadslid SP-Almere, de Penitentiaire Inrichting Almere bezocht. Verder lezen »
 • Gepost op 13-08-2018
  Helaas kregen wij zaterdag 11 augustus het trieste bericht dat Frans Arthur Ringelink op 28 juli is overleden. Op 2 augustus is hij in besloten kring gecremeerd. Er volgt nog een in memoriam. De datum daarvan wordt nog bekend gemaakt.Indien u een kaart wenst sturen, kunt u contact opnemen ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-08-2018
  Naar aanleiding van een petitie aan de raad over een extra speeltoestel aan het Grootzeil, is de SP fractie op bezoek gegaan bij de initiatiefnemer. We hebben met elkaar de situatie in de buurt doorgenomen en besproken. Ook hebben we enkele alternatieve plekken besproken. Alternatieven zijn in de buurt ... Verder lezen »