Home
Home
Menu
Trekweg

Politiek Almere

CDA Almere

 • Gepost op 27-11-2022
  CDA Almere verzoekt het college van B&W om te onderzoeken of er een natuurbegraafplaats kan komen in een van de Almeerse bossen.  In Nederland is er een groeiende behoefte aan begraafplaatsen in de natuur. Het college overweegt om in deze behoefte te voorzien op de algemene begraafplaats in Almere Stad. ‘Wij ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-11-2022
  Zondag 13 november bij Buitenhof: Wantrouwen in de overheid Hoe krijgen de ouders van het toeslagenschandaal de regie over hun leven weer terug nadat ze door de overheid zo in de kou zijn gezet? In Almere vinden ze dat de enige experts op dit gebied de ouders zelf zijn. Zij weten ... Verder lezen »
 • Gepost op 27-10-2022
  Onder de noemer ‘geloof om te delen’ bezoeken Tweede Kamerleden Hilde Palland en Mustafa Amhaouch (CDA) de komende tijd verschillende geloofsgemeenschappen in Nederland. Met deze werkbezoeken willen zij de veelkleurigheid van religie in Nederland laten zien. Almere had de primeur, want onze stad was de eerste die werd bezocht.  Vanochtend ... Verder lezen »


ChristenUnie Almere

 • Gepost op 28-10-2022
  Donderdag 27 oktober is onze fractie met de beëdiging van Erna Tolkamp- de Vries tot fractieassistent weer helemaal volledig.We zijn blij dat Erna bereid is om terug te keren in onze fractie en haar portefeuille weer op te nemen.  We wensen haar veel wijsheid, sterkte en Gods zegen. Verder lezen »
 • Gepost op 14-10-2022
  Donderdag 13 oktober waren in de Gemeenteraad Almere de Algemene Politieke Beschouwingen naar aanleiding van de begroting 2023.In mijn bijdrage stond ik stil bij de onzekere periode waarin wij leven en de consequenties die dit heeft voor de inwoners van Almere. Maar ik heb ook kunnen wijzen op de hoop ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-10-2022
  Donderdag 6 oktober was de politieke behandeling van het burgerinitiatief met betrekking tot de nieuwbouw van Domus in Almere Poort. Domus wordt een beschermd wonen locatie van het Leger des Heils. Het burgerinitiatief (ondersteund door ruim 2000 handtekeningen) vindt de gekozen locatie geen juiste. De fractie van de ChristenUnie blijft staan achter het ... Verder lezen »


Groen Links


D66 Almere


Leefbaar Almere


PVV Almere


PvdA


SP Almere

 • Gepost op 11-11-2022
  Een terugkerend onderwerp waar de Hulpdienst van de SP in Almere mee te maken heeft, is achterstallig onderhoud en schimmelproblemen in huurwoningen. In 2020 deden we uitgebreid onderzoek in de Mahoniestraat in de Regenboogbuurt en een half jaar geleden stapten we samen met huurders van appartementencomplex De Hulk in Almere-Haven ... Verder lezen »
 • Gepost op 24-10-2022
  50 jaar Socialistische Partij! In juni vierden we dit al met een druk bezochte familiedag in Burgers Zoo in Arnhem. Afgelopen zaterdag, op de dag af 50 jaar na de oprichting, werd hier nog eens bij stilgestaan met een bijeenkomst in ons partijgebouw De Moed in Amersfoort. Iedere afdeling ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-10-2022
  Voor de taakstellingen die vanuit het Rijk worden opgelegd, krijgt Almere onvoldoende financiële middelen. Dat betoogde SP-fractievoorzitter Hans Everhard tijdens de Algemene Beschouwingen in de gemeenteraad van Almere. Everhard pleitte voor slim budgetteren, prioriteiten stellen en verantwoording afleggen aan de inwoners van Almere. Het college moet duidelijk aangeven hoe ... Verder lezen »