Home
Home
Menu
Trekweg

Politiek Almere

CDA Almere

 • Gepost op 29-05-2024
  In aanloop naar de Europese verkiezingen organiseert CDA Flevoland op dinsdagavond 4 juni in het Baken Stad College in Almere een politiek café met als thema's Veiligheid en Migratie. Met de verwoestende oorlog in Oekraïne, een steeds dominanter wordend China en een instabiele politieke situatie in de Verenigde Staten verandert de wereld. ... Verder lezen »
 • Gepost op 29-05-2024
  Het CDA presenteerde op 28 mei 2024, samen met D66, GL, LA, PvdA, PvdD en de SP, een vernieuwd coalitieakkoord en een verstevigd bestuur. Dat is hard nodig om de problemen in de stad aan te pakken. Een stabiel stadsbestuur is daarbij een randvoorwaarde! Bestuurscrisis Nadat CU en direct daarna ook de ... Verder lezen »
 • Gepost op 10-05-2024
  Afgelopen donderdag brachten een aantal vrouwen van de CDA-lijst voor de Europese verkiezingen een werkbezoek aan het Oranje Huis in Almere. Het Oranje Huis is van de Blijf Groep die helpt om huiselijk geweld te stoppen. Zij bieden hulp aan alle betrokkenen: slachtoffers, getuigen, plegers en kinderen. Het werkbezoek staat ... Verder lezen »


ChristenUnie Almere

 • Gepost op 26-01-2024
  Op 25 januari heeft de fractie moeten besluiten uit de coalitie te stappen.De afgelopen weken waren heftige weken voor ons als fractie. In december kwam onze wethouder Roelie Bosch met een voorstel naar de gemeenteraad om op een nieuwe manier naar de jeugdzorg te kijken. Dat is nodig om ook ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-10-2023
  Tijdens de algemene beschouwingen heeft Hans van Dijk namens de ChristenUnie de raad en het college opgeroepen om samen met de inwoners van Almere te bouwen aan een gezonde toekomst met bestaanszekerheid in onze stad. Hieronder leest u de bijdrage.Bestaanszekerheid Voorzitter, We leven in een meer dan roerige tijd. Zowel in Nederland als ... Verder lezen »


Groen Links


D66 Almere


Leefbaar Almere


PVV Almere


PvdA


SP Almere

 • Gepost op 05-06-2024
  SP-raadslid David de Vreede was samen met Elian van Nunen (Leefbaar Almere), Meke Smeulders (D66) en Ton Theunis (Almere Partij) te gast bij Politiek op 1 van 1Almere om over het nieuwe coalitieakkoord te praten. Verder lezen »
 • Gepost op 03-06-2024
  Met de terugkoop van de grond van de geplande wijk Hortus neemt de gemeente Almere de regie op volkshuisvesting op het voormalige Floriadeterrein weer in eigen handen. De fractie van de SP in de gemeenteraad steunt daarom deze actie en prijst de durf van het college om zo de ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-05-2024
  Terwijl landelijk een rechtse coalitie in de maak is, gaat Almere voor meer sociaal. VVD en CU vertrokken eerder dit jaar vanwege verschillende redenen uit de coalitie. PvdA en GroenLinks sloten zich aan bij de reeds bestaande collegepartijen SP, Partij voor de Dieren, CDA, D66 en Leefbaar Almere. Hierdoor werd ... Verder lezen »