Home
Home
Menu
Trekweg

Politiek Almere

CDA Almere

 • Gepost op 16-02-2024
  De motie ’auditcommissie' van CDA Almere is met ruime meerderheid aangenomen in de gemeenteraad. Deze motie vraagt het college om een voorstel te maken voor een Almeerse auditcommissie die zorgt voor meer kennis over de financiën in de gemeenteraad. Hiermee worden raadsleden geholpen bij keuzes over het huishoudboekje van Almere ... Verder lezen »
 • Gepost op 16-02-2024
  Zijne Majesteit de Koning heeft per 1 maart 2024 mevrouw M. (Marianne) Luyer benoemd tot zijn nieuwe kamerheer in de provincie Flevoland en mevrouw dr. M.W.M. (Miranda) de Vries tot kamerheer in de provincie Noord-Brabant. Mevrouw Luyer studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Open Universiteit en heeft een eigen organisatieadviesbureau. Hiernaast ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-01-2024
  Wethouder Roelie Bosch heeft donderdagavond in de plenaire raadsvergadering, laten weten dat ze per direct haar ontslag neemt. Zij voelt geen draagvlak meer voor haar koers op het dossier jeugdzorg.  Het CDA Almere realiseert zich dat dit een moeilijke beslissing moet zijn geweest gezien haar jarenlange inzet voor en betrokkenheid bij ... Verder lezen »


ChristenUnie Almere

 • Gepost op 26-01-2024
  Op 25 januari heeft de fractie moeten besluiten uit de coalitie te stappen.De afgelopen weken waren heftige weken voor ons als fractie. In december kwam onze wethouder Roelie Bosch met een voorstel naar de gemeenteraad om op een nieuwe manier naar de jeugdzorg te kijken. Dat is nodig om ook ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-10-2023
  Tijdens de algemene beschouwingen heeft Hans van Dijk namens de ChristenUnie de raad en het college opgeroepen om samen met de inwoners van Almere te bouwen aan een gezonde toekomst met bestaanszekerheid in onze stad. Hieronder leest u de bijdrage.Bestaanszekerheid Voorzitter, We leven in een meer dan roerige tijd. Zowel in Nederland als ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-04-2023
  Gisteravond is Yovanka Sumter beëdigd als nieuwe fractie-assistent voor de ChristenUnie in de Gemeenteraad van Almere. Met deze beëdiging is de fractie weer op volle sterkte. Wij zien uit naar een mooie samenwerking en wensen Yovanka daarbij alles succes en veel zegen.🙏 Hans van Dijk Fractievoorzitter ChristenUnie AlmereZij stelt zich graag even persoonlijk ... Verder lezen »


Groen Links


D66 Almere


Leefbaar Almere


PVV Almere


PvdA


SP Almere

 • Gepost op 26-02-2024
  De SP Hulpdienst wordt vaak gebeld door inwoners van Almere die niet goed de weg kunnen vinden bij het zoeken naar een oplossing voor hun probleem. Soms ondernemen de Hulpdienst-medewerkers zelf actie, maar regelmatig gebruiken ze hun ervaring om de persoon in kwestie zo goed mogelijk door te verwijzen, ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-02-2024
  In juli 2023 riep de SP in Almere woningbouwcorporaties op om vocht- en schimmelproblemen in het woningbestand sneller aan te pakken. Een motie van onze fractie in de Almeerse gemeenteraad werd met een grote meerderheid aangenomen. We vroegen hierbij om in prestatieafspraken tussen gemeente en corporaties een aanpak te ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-02-2024
  Op de ledenvergadering van de SP Almere van vorige maand werd al uitvoerig gediscussieerd over de wijze waarop kandidaten voor het partijbestuur zijn voorgedragen en gepresenteerd. Reden voor ons afdelingsbestuur om twee niet-voorgedragen kandidaten uit te nodigen om hun plannen voor de SP te presenteren in Almere. Hans van ... Verder lezen »