Home
Home
Menu
Trekweg

Politiek Almere

CDA Almere

 • Gepost op 23-09-2018
  Froukje de Jonge is na haar benoeming tot wnd. Burgemeester van Stadskanaal (Gr.) geen lid meer van de gemeenteraad van Almere. Haar zetel is nu ingenomen door Riekje van Belle. De fractie heeft de taken verdeeld: Bastiaan Malotaux: fractie voorzitter en volgt de portefeuilles van de wethouders Lodders en Ypma;Riekje van Belle: volgt de ... Verder lezen »
 • Gepost op 10-03-2018
  Er moet een centraal telefoonnummer komen, dat ouderen kunnen bellen om eenvoudiger mee te kunnen doen aan activiteiten. Voor het eerste contact kunnen mensen hier hun verhaal kwijt, waarna ze aan een maatje worden gekoppeld. Dat wil CDA Almere na aanleiding van werkbezoeken aan de seniorenclub van het Leger ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-02-2018
  De nieuwe bussen in Almere zijn niet toegankelijk genoeg voor de Almeerse ouderen.  De opstap vanaf de bushalte is te groot en ruim. Waardoor ouderen die slecht ter been zijn niet goed kunnen instappen. Er zijn ouderen die de bus nu vermijden en voor vervangend vervoer kiezen. Dat blijkt ... Verder lezen »


ChristenUnie Almere

 • Gepost op 08-01-2019
  Op 23 januari luiden we graag met u het nieuwe jaar in. Dit doen we met een nieuwjaarsreceptie in de Levend Water Kerk. Naast het toasten op het nieuwe jaar, willen we in navolging van de gemeente Almere, met u in gesprek.De gemeente organiseerde in de afgelopen maand een serie ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-11-2018
  Vandaag is de Week tegen Kindermishandeling van start met het thema: Ik maak het verschil! Kindermishandeling komt in Nederland vaak voor. 1 op de 30 kinderen in Nederland is slachtoffer van mishandeling. Geweld stopt niet vanzelf. Wethouder Aldrik Dijkstra roept op om samen het verschil te maken.Met iemand praten? Voor advies ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-11-2018
  ChristenUnie wethouder Aldrik Dijkstra reageerde op de geluiden dat in meerdere seniorenflats de woonsituatie niet op orde is voor bewoners op hoge leeftijd. Hij benadrukte dat niet de gemeente, maar de woningcorporaties gaan over aanpassingen van hun gebouwen. “Maar de gemeente kan wel het gesprek met de corporaties aangaan”, aldus ... Verder lezen »


Groen Links

 • Gepost op 11-01-2019
  Geboren Haarlemmer Jan Hoek werd in 1990 lid van GroenLinks. “Ik kwam al uit een PSP gezin, dus de sympathie was er al,” zegt hij. In 1985, toen hij ging studeren, was hooguit de vraag wat ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-12-2018
  Bestuur Ook het nieuwe jaar roept van alles op. De opgaven voor de toekomst zijn niet simpel. Klimaatverandering, ongelijkheid, grote groepen mensen op de vlucht. Ze vragen om fundamentele verandering, want grote problemen kun je niet een ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-12-2018
  Almere wordt steeds volwassener. Meer inwoners zijn hier ook geboren en opgegroeid en zijn blij om hier te mogen wonen. Steeds vaker wil men ook binnen de gemeentegrenzen leven. In tegenstelling tot hun ouders die nog ... Verder lezen »


D66 Almere


Leefbaar Almere


PVV Almere


PvdA

 • Gepost op 10-01-2019
  Na het stellen van schriftelijke vragen door Erik Theunissen van de PvdA Almere gaat de gemeente Almere in overleg met de Hengelsport vereniging Almere om te kijken of het visverbod in Tussen de Vaarten (bij de Meindert Hobbemastraat) opgeheven kan worden. In 2013 is er een visverbod ingesteld op het ... Verder lezen »
 • Gepost op 08-01-2019
  We kijken terug op een bewogen jaar. Als iemand ons eind vorig jaar had verteld wat er in deze laatste 12 maanden allemaal zou gaan gebeuren, had niemand dat waarschijnlijk geloofd. Er zaten hoogtepunten tussen, zoals de verkiezingswinst op 21 maart en een heel mooi coalitieakkoord met als resultaat twee ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-12-2018
  Fractievoorzitter Kerim Iskender stopt als raadslid. “Ik merkte dat de balans in mijn leven niet goed lag. Alles draaide om werk. Ik wil graag meer tijd kunnen doorbrengen met mijn gezin, familie en vrienden”, aldus Kerim. Leida Höhle, nu vice-fractievoorzitter, volgt Kerim op als fractievoorzitter. “Het is ontzettend jammer dat Kerim besloten ... Verder lezen »


SP Almere