Home
Home
Menu
Lepelaarsplassen

Thriller tussen F.I.T. Almere en Dunlop DKC eindigt gelijk

Kirsten de Wit en Dyon van Wijlick.jpg De eerste play-off wedstrijd in de eredivisie badminton tussen F.I.T. Almere en Dunlop DKC eindigde onbeslist en kende een enerverend slot, waarbij Almere ternauwernood het gelijkspel veiligstelde.
In de laatste mix van Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit werd met 22-20 in de derde beslissende game het gelijkspel binnengesleept. De wedstrijd kende een rumoerige aanloop doordat de initieel door Almere op vrijdagavond geplande wedstrijd pas op een laat moment alsnog naar een andere tijdstip moest worden verplaatst. Zonder hier verder over in detail te treden leidde dit wel tot het feit dat Almere deze wedstrijd onder protest speelde.
Door de verplaatsing van de wedstrijd van vrijdagavond naar de zondagmiddag had dit tot gevolg dat Almere alleen met de Nederlandse spelers aantrad. DKC was met bijna het gehele basisteam aanwezig, alleen de geblesseerde Alyssa Tirtosentono moest aan de kant toekijken en werd vervangen door Iris van Leijsen.
In een goedbezochte wedstrijd, waar de trommelaars van beide teams flink hun best deden, ontstond een mooi gevecht in een voetbal cup-achtige ambiance met fanatieke aanmoedigingen en met een goed niveau badminton.
Met de 4-4 ligt nog alles open voor de return op 11 maart in Den Haag. Coach Dave Khodabux sprak na afloop even simpel als doeltreffend ‘we zijn halverwege!’.


 

Terug naar overzicht

Delen: