Home
Home
Menu
Lepelaarsplassen

SUBURBIA IN DE BUURT zoekt Almeerders met roots

Suburbia in de Buurt maakt ROOTS. Een verhaleninstallatie voor op de Floriade Expo 2022, voor en door Almeerders. ROOTS is een lofzang op de diversiteit aan mensen die Almere rijk is. Suburbia verzamelt verhalen van zo veel mogelijk Almeerders met verschillende roots. 

Er zijn maar liefst 193 verschillende culturele migratieachtergronden in de stad te vinden. En daarom zoeken ze Almeerders met een roots ergens buiten Nederland. Ben jij op een andere plek geboren of je vader en/of moeder dan is Suburbia op zoek naar jou. De installatie laat straks zien wat je als mens nodig hebt om je ergens te kunnen wortelen en welke invloed je roots daarop hebben.


Voor dit project is Suburbia in de Buurt op zoek naar mensen die hun verhaal willen delen en met hun fotoportret te zien willen zijn op de Floriade. Wil je meedoen en wat vertellen over jouw roots? Neem contact met Claartje van Suburbia op: bel 06 - 1439 6898 of mail naar claartje@theatergroepsuburbia.nl.

 

Suburbia in de Buurt vertaalt sinds 2018 verhalen van Almeerders naar theatervoorstellingen en installaties. Afgelopen jaar was de installatie Mijn Almere op de Kunstlinie te zien. In de jaren daarvoor maakten zij de voorstellingen Almere mijn Trots en Almere mijn Thuis. ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere.

Meer informatie op www.suburbiaindebuurt.nl en volg ze op insta en facebook @suburbiaindebuurt.

Terug naar overzicht

Delen: