Home
Home
Menu
Lepelaarsplassen

Nieuwe Bibliotheek Almere genomineerd voor Participatiepenning 2018

participatiepenning.jpg Wethouder Froukje de Jonge heeft namens het Almeerse college van B&W de felicitaties overgebracht aan directeur Chris Wiersma van de Nieuwe Bibliotheek Almere voor de nominatie van de Flevolandse Participatiepenning 2018. De Participatiepenning wordt voor de derde keer uitgereikt tijdens het Ondernemersgala van de Sti chting Flevopenningen dat op 13 april in Zeewolde wordt gehouden.

 
Maatschappelijke verantwoordelijkheid
“De Nieuwe Bibliotheek is genomineerd wegens de inzet om werk te maken van de inclusieve arbeidsmarkt”, zei wethouder Froukje de Jonge bij een verrassingsbezoek aan de Nieuwe Bibliotheek. “Ik ben verheugd dat steeds meer werkgevers zoals de Nieuwe Bibliotheek hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en werknemers met een arbeidsbeperking een kans bieden in hun organisatie.”
Kansen

Chris Wiersma, directeur van de Nieuwe Bibliotheek, was blij verrast met de nominatie: “We zijn bereid om iedereen een kans te bieden”, legde hij uit. “Die kans zit ‘m in het opbouwen van werkritme, samenwerken met collega’s, je grens ontdekken, je beperking overwinnen, kortom: je persoonlijk verder ontwikkelen.” Louise Hoolahan en Gallyon Kerstens zijn beiden vanuit het register van de Banenafspraak met succes aan de slag gegaan bij de Nieuwe Bibliotheek.

Participatiewet
Alle zes de Flevolandse gemeenten nomineren een kandidaat voor de Participatiepenning, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een werkgever die een grote mate van maatschappelijke betrokkenheid toont en zich het afgelopen jaar het meest heeft onderscheiden als participatief werkgever. Verleden jaar was Stichting Thuiszorg De Versterking door de gemeente Almere genomineerd. Als winnaar van de Participatiepenning 2017 werd KFC uit Lelystad uitgeroepen. In 2016 ging de penning naar Daklapack, eveneens uit Lelystad.

De Participatiepenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Daarin werken Flevolandse gemeenten en hun sociale partners onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ samen aan de realisatie van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het kader van de Participatiewet/Banenafspraak moeten er landelijk in 2026 100.000 extra banen in het bedrijfsleven zijn gerealiseerd en 25.000 bij de overheid. Voor Flevoland betekent dit 845 extra banen in 2018, waarvan 555 bij het bedrijfsleven en 290 bij de overheid. 

Terug naar overzicht

Delen: