Home
Home
Menu
Lepelaarsplassen

Meine Breemhaar stelt Studiefonds voor medewerkers in

breemhaar_studiefonds.jpg Breemhaar Beheer, waartoe KMM Groep, MAC3PARK en Pitteloo Capital behoren, heeft met ingang van dit jaar een studiefonds ingesteld voor de kleine duizend medewerkers van de groep. Dat werd bekend gemaakt tijdens de zeer druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst waarin de directie de resultaten en verwachtingen van de groep bekend ma akte.
70 miljoen omzet
De groep heeft het afgelopen jaar afgesloten met ruim 70 miljoen omzet, bij een winst van 16 miljoen. De verwachting is dat in 2019 de grens van 80 miljoen omzet wordt doorbroken. Ook de winst zal verder meestijgen. Financieel directeur Ran Siderius presenteerde de cijfers over 2018 en de prognose voor 2019.
Meer dan de helft van de omzet wordt gerealiseerd bij KMM Groep, dat zich richt op informatiebeheer en kennisoverdracht. Ook MAC3PARK wist omzet en winst uit te breiden en zag het aantal verhuurde meters stijgen tot boven de 160.000 m2. Deze groei kwam mede door de aankoop van zo’n 22.000 vierkante meter in Lelystad en Kampen.

Belangrijke overnames
De investeringsmaatschappij Pitteloo Capital, gepresenteerd door directeur Richard Beers, heeft volgens plan in 2018 vier belangrijke overnames gedaan die aansluiten bij de focus van KMM Groep, namelijk kennisoverdracht en informatiebeheer. In 2018 werden de MixCom Media Groep, Zwolle, de archiefspecialist M&R, Kampen en Zwolle en in België werd de agrarische portefeuille, zeven tijdschriften, van uitgeverij Rekad, Herentals voor Vlaanderen en Wallonië overgenomen. Van de vierde overname worden deze maand verdere details bekend gemaakt.

De verwachting is dat in 2019 het aantal werknemers de duizend zal passeren en het balanstotaal boven de 140 miljoen uitkomt. Daarmee behoort de groep tot de grootste bedrijven van Flevoland.

Medewerkers in het zonnetje
De nieuwjaarbijeenkomst werd traditiegetrouw in het Bowlingcentrum Lelystad gehouden. Voor de honderden werknemers en genodigden, maakte Meine Breemhaar van de gelegenheid gebruik om enkele medewerkers in het zonnetje te zetten. Zo werd Diana van Ormondt van Karmac Facilitair uitgeroepen tot Medewerkster van het Jaar en werd Marian Mulder, manager van Metafoor Vastgoed & Software, onderscheiden met de titel Manager van het Jaar. Een bijzondere onderscheiding ging naar Richard Beers, directeur van Pitteloo Capital. Hij kreeg de IVIO Penning voor zijn inzet de afgelopen 25 jaar. Met name in de laatste 15 jaar is onder zijn leiding de onderwijsgroep uitgebouwd, zowel inhoudelijk als qua omvang.

Leven lang leren
De presentatie werd afgesloten door Meine Breemhaar met de introductie van een Studiefonds waar alle medewerkers een beroep op kunnen doen. Zij kunnen met geld van het Breemhaar Studiefonds bijzondere kosten of studies financieren, of dat van hun kinderen, waaronder ook boeken, stage- of studieplaatsen en studiereizen. Breemhaar zet hoog in op onderwijs. Door te investeren in beter onderwijs voor iedereen in het kader van een leven lang leren. Onder nieuwe leiding zal de KMM Academy voor toekomstig management in 2019 worden gemoderniseerd en worden uitgebouwd tot een echte Bedrijfs-Universiteit.
 

Terug naar overzicht

Delen: