Home
Home
Menu
Lepelaarsplassen

Marit Kamstra en Bram Koedam winnen IVIO Andries Greinerprijs 2017

greinerprijs.jpg De IVIO Andries Greinerprijzen 2017 voor schrijftalent in Flevoland zijn gewonnen door Marit Kamstra en Bram Koedam beiden uit Almere. Juryvoorzitter Andries Greiner maakte de winnaars woensdagmiddag 22 november bekend op het hoofdkantoor van Flevomeer Bibliotheek in Lelystad. De tiende editie van de schrijfwedstrijd voor amateurschrijvers in Flevoland had het thema ‘De Lijst’. De prijs voor de categorie tot 25 jaar ging naar Kamstra, Koedam won in de categorie van 25 jaar en ouder. Beide winnaars ontvingen uit handen van Andries Greiner een cheque van 1250 euro en een oorkonde.
De titel van het verhaal dat Marit Kamstra schreef luidde ‘Appeltaart’, Bram Kamstra gaf zijn verhaal de titel ‘Een beetje kafkaësk’.

Fijne kneepjes
Voor de prijsuitreiking waren de 32 deelnemers aan deze editie uitgenodigd. Zij waren met hun familie en vrienden aanwezig bij de prijsuitreiking in Lelystad. Traditiegetrouw nam juryvoorzitter Andries Greiner ruim de tijd om alle inzendingen van commentaar te voorzien. Het programma voorzag ook in een vraaggesprek over de fijne kneepjes van het schrijverschap tussen de twee eerdere deelnemers: Ilse Ruijters en Aline van Wijnen. Aline van Wijnen nam eerder deel aan de IVIO Andries Greinerprijs en is winnares van de Vriendin-schrijfwedstrijd met haar debuutroman ‘Halsoverkop’. Ilse Ruijters won de IVIO Andries Greinerprijs in 2008. Dat betekende een boost voor haar schrijfcarrière. Ze zegde haar baan in loondienst op, kocht van het prijzengeld een nieuwe laptop en ging als freelance publicist aan de slag. Haar debuutroman ‘De onderkant van sneeuw’ kreeg de Hebban Thrillerdebuutprijs 2015. Met haar laatste boek ‘Later als ik dood ben’ won zij onlangs de Hebban-award voor beste thriller 2017.

Twee thema’s in 2018: Water en Dijk
Volgend jaar zijn er twee thema’s, waaruit inzenders kunnen kiezen: Dijk en Water. Deze keuze is geïnspireerd door de viering van 100 jaar Zuiderzeewet in 2018. Met ingang van volgend jaar zal er ook een nieuwe leeftijdsgrens worden ingevoerd: 18+ en 18-. Bovendien wordt voortaan de jury, die bestaat uit Andries Greiner (voorzitter) Marion Wichard, Ilse Ruijters en Henk Soomers, ieder jaar uitgebreid met de winnaars van het afgelopen jaar. Zij worden althans uitgenodigd het jurywerk 1 jaar te doen.

Terug naar overzicht

Delen: