Home
Home
Menu
Lepelaarsplassen

Kunstwerk Street Art Frankey feestelijk onthuld op Esplanade

streetart.jpg Almere is vanaf vandaag een bijzonder kunstwerk rijker: Street Art Frankey voorzag de saaie liftschacht aan de Esplanade namelijk van een volledige facelift, met als eindresultaat een boeitoren, met daarop een eigenwijze papegaaiduiker. Het is het eerste kunstwerk van de populaire Amsterdamse street artist in de openbare ruimte van Almere.
  "Almere, een hele stad onder zeeniveau. En wel zo'n 2 tot 5 meter. Als kleine jongen las ik dat het IJsselmeer 'gewoon' voor een deel werd ingepolderd. Hoe bijzonder is dat! Nieuw land creëren op de zeebodem. Om af en toe stil te staan bij dit boeiende verhaal heb ik dit baken gemaakt. De papegaaiduiker, in het verleden meermaals gespot in het IJsselmeer, staat voor alle Almeerders die van deze stad hun kleurrijke thuishaven hebben gemaakt." - Street Art Frankey
 
De feestelijke onthulling van het kunstwerk vond plaats in Kunstlinie, in aanwezigheid van Street Art Frankey zelf. Om de kunstenaar zich extra thuis te laten voelen droegen aanwezigen een felrode gebreide muts: inmiddels het handelsmerk van de kunstenaar.
 
Het kunstwerk én de gepimpte liftschacht zijn vanaf nu voor iedereen te bekijken aan de rechterkant van het pand van Kunstlinie, direct gelegen aan de Esplanade.


Kunstwerk onderdeel van project 'De Zeegroene Loper'
Eerder (2021/2022) was werk van Street Art Frankey te zien in Kunstlinie in de tentoonstelling 'Shapeshifters'. Dit project bracht de samenwerking op gang tussen Street Art Frankey, Kunstlinie en de Gemeente Almere om het liftgebouw op de Esplanade aan te pakken in Almere Centrum. Deze transformatie kon dankzij de samenwerking onderdeel worden van de kunstroute 'De Zeegroene Loper'. De route in Almere Centrum start bij het station en loopt tot aan (of eigenlijk zelfs op) het Weerwater. Alle kunstwerken van de Zeegroene Loper verwijzen naar de unieke geschiedenis van Almere; de stad ontstaan op de bodem van de zee. Enkele projecten die deel uitmaken van 'De Zeegroene Loper' zijn: Dobberend Bos op het Weerwater, Kunstwerken Utopia op het voormalige Floriade-terrein, De Zeebank in het stadspark en de lichtkunstwerken aan beide gevels van het station.
 
Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Street Art Frankey, Kunstlinie en Gemeente Almere.
 

Terug naar overzicht

Delen: