Home
Home
Menu
Lepelaarsplassen

Kinderen met burgemeester Jorritsma in gesprek over Almere

Op zaterdag 8 november bezocht burgemeester Annemarie Jorritsma de Weekend Academie in Almere. In het Baken Stad College ging de burgemeester in gesprek met vijfenzestig leerlingen.

De kinderen, in de leeftijd van 10-12 jaar, brachten de burgemeester op nieuwe ideeën om overlast in Almere op te lossen. Daarnaast deelden de kinderen vol enthousiasme hun dromen en ideeën voor Almere. ‘Bestuurders kunnen vaker naar kinderen luisteren, helemaal als het over kinderzaken gaat’, aldus de burgemeester.


In gesprek over Almere
De kinderen krijgen op de Weekend Academie wekelijks begeleiding bij de ontwikkeling van hun talenten. De leerlingen hebben samen nagedacht over hun oplossingen en wensen voor Almere. Ze overhandigden na het gesprek een map met daarin de punten die zij belangrijk vinden voor hun stad. Een waterpark, meer natuur en meer voetbalveldjes zijn de belangrijkste wensen. En in het ideale Almere van veel leerlingen zijn geen dieven, is geen geluidsoverlast en spelen ze vaak buiten. Leerling Yoshua was enthousiast: ‘We zagen haar nu eens van dichtbij en kregen ook nog antwoord op onze vragen!’


De Weekend Academie
Gemotiveerde jongeren tussen de 10 en 15 jaar, die extra ondersteuning kunnen gebruiken, krijgen hulp bij de ontwikkeling van hun mogelijkheden, vaardigheden en talenten. Op zaterdag- of zondagmiddag krijgen de leerlingen huiswerkbegeleiding, gastlessen, sociale vaardigheidstraining en sport- en ontspanningsactiviteiten. ‘Dit stelt hen in staat het beste uit zichzelf te halen en een plek in de maatschappij te verwerven die hen voldoening biedt en waar zij trots op zijn’, aldus directeur Oguz Dulkadir. Meer informatie is te vinden op www.weekendacademie.nl.
 

Terug naar overzicht

Delen: