Home
Home
Menu
Lepelaarsplassen

Gemeenten Flevoland beantwoorden vragen per mail het snelst

EMMEN, 13 juni 2024 - Gemeenten in Flevoland presteren dit jaar uitzonderlijk goed met het beantwoorden van vragen per e-mail. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van klantcontactbeheerder Pricon, waarbij alle gemeenten onlangs zijn benaderd met een eenvoudige vraag. In Flevoland hebben alle gemeenten op tijd antwoord gegeven op een eenvoudige vraag. Vorig jaar antwoordden slechts de helft van de gemeenten op tijd, waarmee zij toen nog procentueel als slechtste provincie uit de bus kwamen. Dit jaar presteert Flevoland het beste van alle provincies. In de e-mailgedragslijn voor overheden is bepaald dat gemeenten binnen twee werkdagen antwoord moeten geven op een eenvoudige vraag.
 
Bereikbaarheid en privacy
Uit de onderzoeksresultaten blijkt wel dat gemeenten in Flevoland steeds vaker geen e-mailadres op hun website vermelden. Het afgelopen jaar steeg dit percentage van 17 naar 50 procent. Hiermee presteert de provincie dit jaar 24 procentpunt slechter dan het landelijk gemiddelde van 26 procent.
 
Net als vorig jaar verplicht 17 procent van de gemeenten in Flevoland burgers onnodig persoonlijke informatie te delen als zij een eenvoudige vraag willen mailen. Bij deze gemeenten kan dit namelijk alleen nog maar via een contactformulier, waarbij het verstrekken van persoonlijke gegevens verplicht is. Dit percentage ligt 6 procent boven het landelijk gemiddelde. Alleen in Zuid-Holland en Utrecht ligt dit percentage hoger.
 
De volledige onderzoeksresultaten, inclusief resultaten per gemeente, zijn te bekijken op https://www.pricon.nl/onderzoek-emailgedragslijn-gemeenten-2024/
 

Terug naar overzicht

Delen: