Home
Home
Menu
Lepelaarsplassen

Berdien Stenberg opent Annual Dutch Art Fair 2019

Vrijdag 11 oktober opent Berdien Stenberg de negende editie van de Annual Dutch Art Fair (ADAF) in het World Fashion Centre in Amsterdam. De ADAF is een van de grootste kunstbeurzen waar professionele kunstenaars hun werk zelf exposeren en verkopen, zonder tussenkomst van galeries.  Tijdens de ADAF 2019, van 11 tot en met 13 oktober, presenteren ongeveer 150 kunstenaars uit 12 verschillende landen ruim 1.500 kunstwerken. Naast veel schilderijen zijn er ook objecten in brons, steen, keramiek en glas, sieraden, tekeningen en grafiek. Daarnaast is er textiele vormgeving, fotografie en conceptuele kunst. Alle kunstenaars zijn zelf aanwezig en spreken graag over hun passie, inspiratie en de ideeën achter hun werk. Op vrijdagavond 11 oktober om 18 uur zal Berdien Stenberg de beurs officieel openen. Mevrouw Stenberg is behalve een wereldberoemde fluitiste ook auteur én ambassadeur van Stichting Kunstweek. Onlangs was ze op televisie te zien in Expeditie Robinson.

Bloemen uit Amsterdam
Bijzonder aan de ADAF is dat alle kunstenaars zelf ook aanwezig zijn. Dit levert steevast enthousiaste gesprekken op over passie, inspiratie, vakmanschap en herkomst/achterliggend idee van een werk. Ook is er een centrale expositie die dit jaar het thema ‘Bloemen uit Amsterdam’ draagt. Niet verwonderlijk dus dat de entree er gekleurd bijstaat, in de bloemen van kunstenaar Han Reeder welteverstaan. Zijn project ‘Bloemstillevens’ meet maar liefst 25 meter aan bloesem en is de centrale blikvanger van deze expositie waar andere kunstenaars – onder hetzelfde thema – bij aangesloten hebben.

ADAF Talent Award
Tijdens de ADAF worden ook de nodige prijzen uitgereikt. Zo is de Talent Award voor de kunstenaar die het best beoordeeld wordt door een selectie van circa 20 Nederlandse galeriehouders en wordt de ADAF Publieksprijs vergeven op basis van stemmen van bezoekers.

Terug naar overzicht

Delen: