Home
Home
Menu
Lepelaarsplassen

50PLUS geeft aan dat finaciele verantwoordelijkheid Floriade ook bij de Tuinbouw industrie ligt.

De politieke partij 50PLUS geeft aan dat er wat 50PLUS geen extra financiering naar de Floriade moet gaan.
Vandaag werd het duidelijk dat er wederom een groot gat in de begroting is ontstaan bij e Floriade. Dit keer is het gat van 7,3 miljoen ontstaan omdat de sponsoren het af laten weten. Zowel de meerderheid van de gemeenteraad als het Rijk hebben aangegeven niet meer bij te willen springen.

Voor de jaren  2019 en 2020 heeft de gemeente een reservering opgenomen van 3,8 miljoen als risico voor tekorten in bijdrages van sponoren. 50PLUS vindt dan ook dat deze reservering gebruikt moet worden en niet opnieuw aangevuld kan worden.

Sponsor deals zijn onderdeel van de exploitatie begroting en vallen direct onder de uitvoerende verantwoordelijkheid van de BV en haar directie en niet bij de aandeelhouder. Het is dan ook dat de BV dit probleem moet oplossen.

De tuinbouwsector zou eigenlijk de grootste sponsor moeten zijn van hun eigen wereld tentoonstelling als was het alleen al omdat bij een eventueel faillissement van de Floriade (World Horticultural Expo) de tuinbouw sector mogelijk op een negatieve manier wereldwijd in het nieuws zou kunnen komen.
50PLUS vindt het dan ook normaal dat de grootste “stakeholder” de tuinbouw sector, mede verantwoordelijk is om bij te springen, en roept dan ook de NTR op om de achterban van de NTR te mobiliseren en de portmonee te trekken om er voor te zorgen dat “hun” wereldtentoonstelling financieel niet verder in de problemen komt. 

Terug naar overzicht

Delen: