Home
Home
Menu
Groente

Rijstsalade met rundvlees

Vorige Volgende

Rijstsalade met rundvlees voor 4 personen.
Ingrediënten :
  • 300 gr. rijst
  • 3 eieren
  • 1 rode en groene paprika
  • olie
  • 250 gr. bieflappen
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel citroensap of azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
 
Voorbereiding :
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren in 10 minuten hard, pel ze en hak ze grof. Verwarm de ovengril voor, snijd de paprika's in kwarten, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes, druk de kwarten plat, bestrijk ze met wat olie en zet ze circa 8 minuten onder de hete grill tot het vel geblakerd is. Doe ze in een kom en dek af met plastic folie. Snijd de bieflappen in reepjes van circa 1 cm breed, doe ze in een kom en schep er de cayennepeper, het gemberpoeder, de sojasaus, het citroensap (of de azijn), de suiker en 2 eetlepels olijfolie door. Snijd voor de garnering de tomaten en de komkommer in plakjes. Snijd de ontvelde paprika in reepjes.
Bereiding:
Zet de wok of een grote koekepan op hoog vuur. Roerbak de rundvleesreepjes circa 3 minuten op hoog vuur tot het vlees begint te kleuren. Pers er de knoflook bij en laat kort meebakken. Blus af met een scheutje water en schep er de pindakaas door. Doe de warme rijst in een kom en schep er het ei, de paprika en het vlees met het vocht door. Schep de salade in een lage schaal en garneer de rand met de tomaat en de komkommer. Serveer warm of lauwwarm.
Wijnadvies:
Zoek het frisse tegenwicht. Een levendige Pinot Blanc uit de Elzas of een Rijnse Riesling Kabinett, lekker gekoeld (10-12°)
 
Advertentie:
Farm Date