Home
Home
Menu
Gebak

Pepernoten

Vorige Volgende

Pepernoten.
Ingrediƫnten :
  • 125 gram Bloem
  • 125 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram Boter
  • 90 gram Bruine basterdsuiker
  • 2 Eetlepels water
  • 1 Mespuntje zout
  • 1 Eierdooier
  • 1 Theelepel Speculaaskruiden
  • 1/2 Theelepel kaneel
  • 1 Mespuntje gemalen anijszaad
Bereiding :
Kneed alle ingrediƫnten door elkaar tot een soepele bal deeg. Laat deze bal 1 uur op een koele plaats rusten. B.v. de koelkast.
Smeer de bakplaat in met boter. Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine balletjes (ter grootte van een knikker).
Leg de kleine balletjes op gelijke afstand op de bakplaat. Je kunt van de helft van de bol ongeveer 1 bakplaat vol pepernoten maken. Druk elk balletje een beetje plat met je duim. Bak de pepernoten gaar en
goudbruin en laat ze daarna afkoelen. Je kunt onder het bakken de volgende portie vast maken.

Bakken :
Bak de pepernoten met een temperatuur van 150 tot 175 Graden (Gasstand 2 - 3).
Plaats de pepernoten in het midden van de oven.
De baktijd is ongeveer 20 minuten.
 
Advertentie:
Farm Date