Home
Home
Menu
Trekweg

Politiek Almere

CDA Almere

 • Gepost op 10-03-2018
  Er moet een centraal telefoonnummer komen, dat ouderen kunnen bellen om eenvoudiger mee te kunnen doen aan activiteiten. Voor het eerste contact kunnen mensen hier hun verhaal kwijt, waarna ze aan een maatje worden gekoppeld. Dat wil CDA Almere na aanleiding van werkbezoeken aan de seniorenclub van het Leger ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-02-2018
  De nieuwe bussen in Almere zijn niet toegankelijk genoeg voor de Almeerse ouderen.  De opstap vanaf de bushalte is te groot en ruim. Waardoor ouderen die slecht ter been zijn niet goed kunnen instappen. Er zijn ouderen die de bus nu vermijden en voor vervangend vervoer kiezen. Dat blijkt ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-01-2018
  Thuis in Almere! Almere is een prachtige stad die groeit en bloeit. Maar voor ons, inwoners van Almere, is het vooral ‘thuis’. Waar we de weg weten en waar we ons thuis voelen. Het CDA vindt dat iedereen zich thuis mag en moet (kunnen) voelen in onze stad. Daarvoor hebben ... Verder lezen »


ChristenUnie Almere

 • Gepost op 09-06-2018
  De afgelopen week heeft Aldrik Dijkstra wat aantekeningen bijgehouden. Hij maakte er een blog van zodat hij u kan meenemen in het leven van een wethouder.https://almere.christenunie.nl/blog/2018/06/08/De-eerste-week-in-Almere?originNode=44832 Verder lezen »
 • Gepost op 08-06-2018
  Tot onze spijt moeten we melden dat Marcel Benard zich genoodzaakt ziet om zijn werkzaamheden als raadslid voor de ChristenUnie te stoppen. Lees hieronder zijn verklaring en de reactie van Hans van Dijk."De afgelopen jaren heb ik mij vol enthousiasme ingezet voor Almere. Sinds 2014 ben ik politiek actief geweest ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-05-2018
  Vandaag hebben de coalitiepartijen VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie hun akkoord 'Liefde voor Almere' gepresenteerd. In dit akkoord is te lezen hoe de partijen zich de komende jaren zullen richten op de opgaven waarmee Almere te maken zal krijgen.  De coalitiepartijen zijn trots op het akkoord. Op 31 mei zal het ... Verder lezen »


Groen Links


D66 Almere


Leefbaar Almere


PVV Almere


PvdA

 • Gepost op 15-07-2018
  De een zijn dood is de ander zijn brood Leren doe je overal, een leven lang. Ik heb natuurwetenschappen gestudeerd. Bij natuurwetenschappen denk je snel aan de big bang (oerknal), aan de evolutietheorie van Darwin of aan de relativiteitstheorie van Einstein. En vergeet de Vanderwaalskrachten niet; krachten tussen moleculen, genoemd ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-07-2018
  De fractie van de PvdA in Almere is blij en trots om Loes Ypma voor te dragen als wethouder. Loes heeft een lange staat van dienst in de politiek. Ze is jarenlang raadslid voor de PvdA geweest in Woerden, daarna is ze er vijf jaar wethouder geweest. Tot de verkiezingen ... Verder lezen »
 • Gepost op 26-06-2018
  Gisteravond hebben wij kennisgenomen van het rapport van de ombudsman over de klacht van Almere DEZE WEEK over Tjeerd Herrema. De conclusie van de ombudsman luidt dat niet is gebleken dat er sprake was van op de persoon van de klager gericht (seksueel) intimiderend gedrag. Ook stelt de ombudsman dat ... Verder lezen »


SP Almere

 • Gepost op 16-06-2018
  De  raadsleden en verantwoordelijk wethouder Jan Hoek was ook uitgenodigd en was zo sportief om ook te komen. Hij is gevraagd  of vanuit de gemeente, als opdrachtgever van deze gegunde concessie aan keolis, niet enige actie zou moeten worden genomen in dit CAO conflict. De wethouder gaf als antwoordt ... Verder lezen »
 • Gepost op 31-05-2018
  Vandaag is de SP fractie bij Burgerzaken op werkbezoek. Zeer indrukwekkend en leerzaam rondleiding en gesprekken. Aanbevolen voor andere fracties om hier kijkje in te nemen. Dank aan het Management team en teamleden Burgerzaken voor jullie tijd en bereidwilligheid om ons inzicht te geven. Verder lezen »
 • Gepost op 01-05-2018
  Maandag 30 april en dinsdag 1 mei staken de buschauffeurs en Treinmachinisten in het openbaar vervoer voor een betere CAO streekvervoer.Zij leggen het werk neer, omdat ze strijden voor een lagere werkdruk. Verder lezen »